Zoek

Cleaning products

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen

Ecosolv

biosolv gel

Omschrijving
Ecosolv is een snelwerkend afbijtmiddel, geformuleerd uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Speciaal ontwikkeld om veilig, snel en ecologisch verantwoord verven, inkten en coatings te verwijderen. Gezien het veilige en ecologisch verantwoorde karakter van Ecosolv is het product revolutionair en een vervanger voor vele chemische milieubelastende en gezondheidsschadelijke afbijt-/oplosmiddelen. Met dit product geeft GET Groenmilieu aan dat er een nieuw tijdperk is aangebroken. Een tijdperk dat rekening houdt met mens en milieu, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het afbijten.


Problematiek
Daar waar verf, inkten of coatings verwijderd moeten worden, gebruikt men vaak agressieve, zeer vluchtige, schadelijke en milieubelastende producten, vaak gebaseerd op stoffen als methyleenchloride, methanol, aromatische koolwaterstoffen etc. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu.
Veel van deze stoffen leveren dan ook een grote bijdrage aan de vorming van O.P.S. (Organo Psycho Syndroom of 'schildersziekte'). Door de hoge dampspanning van deze vluchtige stoffen moeten deze aangemerkt worden als V.O.S. (Vluchtige Organische Stof).


Oplossing
Ecosolv is mild van geur en absoluut vrij van methyleenchloride, methanol en aromatische koolwaterstoffen en bestaat uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Ecosolv werkt snel en is veilig in gebruik.


Toepassing
Ecosolv kan ingezet worden voor de verwijdering van o.a. synthetische en waterverdunbare alkydharssystemen, chloorrubberverven, hybridesystemen, dispersieverven, poly-urethaanalkyden, vernissen en sierpleisters, bepaalde lijmsoorten en diverse inktsoorten.


Voordelen
> Ecosolv kan zowel voor binnen- als buitenobjecten worden gebruikt.
> Ecosolv heeft een milde geur en is dus prettig in gebruik.
> Ecosolv is vloeibaar en kan gebruikt worden via sprayen, dompelen en borstelen.
> Ecosolv is veilig in gebruik, door een hoog vlampunt en een lage dampspanning.
> Ecosolv is biologisch afbreekbaar.
> Ecosolv bevat absoluut geen gechloreerde koolwaterstoffen, geen methanol, geen aromatische
koolwaterstoffen of ander schadelijke stoffen.
> Ecosolv is siliconenvrij.