Zoek

Waterzuivering Techniek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen

Vacuumverdamper - EW Serie | Capaciteit 150 liter - 700 per 24 uur

Vacuumverdamper

Vacuumverdamper met geforceerde circulatie en externe schaal en buizen warmte wisselaar

Proces vloeistoffen
De te behandelen “vuile” vloeistof wordt in de kookketel gezogen, als resultaat van het in de ketel gecreëerde vacuüm.
De toevoer wordt gecontroleerd door de niveau voeler, die de pneumatische afsluiter controleert.
De circulatiepomp trekt de vloeistof van de bodem van de ketel en pompt het door de eerste warmte wisselaar. Deze warmte wisselaar verstrekt de warmte, die nodig is om de vloeistof te laten koken. Na verwarming, keert de vloeistof naar de kookketel terug, waar, als resultaat van het vacuüm, een deel onmiddellijk kookt. De damp stijgt door de ontwaseming unit, teneinde de druppels te dempen. De damp wordt gecondenseerd tegen de “U” pijpen warmte wisselaar. Het vacuüm systeem ontrekt het gecondenseerde distillaat, tezamen met niet condenseerbare gassen en voert ze naar de opslagtank. Het distillaat wordt afgevoerd door middel van de pomp, gestuurd door een niveau sensor. Niet condenseerbare gassen komen uit de luchtafvoer, bovenop de opslagtank. Het concentraat wordt, via een ventiel, automatisch afgevoerd.

Indien het optionele systeem voor concentraat afvoer , door middel van een pomp, is geïnstalleerd, is het tevens mogelijk de verdamper in batch-vorm te laten werken. Dit betekent complete afvoer na een vastgestelde tijd en onmiddellijke herstart van de volgende cyclus. Het ventiel is noodzakelijk om eventueel residu in de circulatie pijpen te verwijderen.

Vacuüm systeem
Het vacuüm systeem bestaat uit een vloeistof ring pomp, gekoppeld aan een uitwerp unit. De uitwerp unit werkt op het venturi principe en gebruikt de omgevingslucht als motor vloeistof. De vloeistof ring pomp wordt gevoed door het distillaat, geproduceerd door de machine. De efficiëntie van het vacuüm systeem hangt af van de temperatuur van de motor vloeistof.
Het openen van het ventiel breekt het vacuüm in de kookketel.

Verwamings- en koelingscircuit
Heet en koud water netwerken leveren energie om het water te laten koken en de damp te condenseren. Het motor aangedreven ventiel controleert de heet water stroom min overeenstemming met de waarde, gemeten door de temperatuur sensors en de doorvloei sensor.

Heet water ten behoeve van van het koken van de vloeistof en koud water voor het condenseren van de damp zijn beide optioneel, dus voor rekening van cliënt.


De EW serie is ideaal indien een thermisch energie surplus, alsmede energie opwekkingsplants voorhanden zijn.