Zoek

Waterzuivering Techniek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen

Vacuumverdamper - E Serie | Capaciteit 700 liter - 24.000 per 24 uur

Vacuumverdamper Eserie
Vacuumverdamper E2400 Vacuumverdamper E4000 Vacuumverdamper E6000 Vacuumverdmaper E8000 Vacuumverdamper E12000 Vacuumverdamper E240000 Vacuumverdamper E2400 in bedrijf Vacuumverdamper E4000 in bedrijf Vacuumverdamper E12000 in bedrijf

Warmte pomp Vacuumverdamper met geforceerde circulatie en externe schaal warmte wisselaar


Proces vloeistoffen

De te behandelen “vuile” vloeistof wordt in de kookketel gezogen, als resultaat van het in de ketel gecreëerde vacuüm. De toevoer wordt gecontroleerd door de niveau voeler, die de pneumatische afsluiter controleert. De “in-line” filter verwijdert vaste stofdeeltjes. De circulatiepomp trekt de vloeistof van de bodem van de ketel en pompt het door de eerste warmte wisselaar. Deze warmte wisselaar verstrekt de warmte, die nodig is om de vloeistof te laten koken. Na verwarming, keert de vloeistof naar de kookketel terug, waar, asl resultaat van het vacuüm, een deel onmiddellijk kookt. De damp stijgt door de ontwaseming unit, teneinde de druppels te dempen. De damp wordt gecondenseerd tegen de schaal en de pijpen warmte wisselaar. Het vacuüm systeem ontrekt het gecondenseerde distillaat, tezamen met niet condenseerbare gassen en voert ze naar de opslagtank. Het distillaat wordt door “overloop” afgevoerd, de niet condenseerbare gassen worden verwijderd met de vloeistof. Het concentraat wordt, via een ventiel, automatisch afgevoerd door een voorgeprogrammeerd modem.

 

Vacuüm systeem
Het vacuüm systeem bestaat uit een centrifugaal pomp, gekoppeld aan een uitwerp unit. De uitwerp unit werkt op het Venturi principe en gebruikt het distillaat, geproduceerd door de verdamper als motor vloeistof. De efficiëntie van het vacuüm systeem hangt af van de temperatuur van de motor vloeistof. Het openen van het ventiel breekt het vacuüm in de kookketel.

Warmte pomp circuit

De warmte, nodig voor het koken van de vloeistof van de koeling, nodig voor de condensatie van de damp, worden beide geleverd door het warmte pomp systeem. D koelvloeistof in de damp fase wordt samengeperst en verwarmt door de compressor. Daarna wordt het door de eerste warmte wisselaar gepompt en een deel van warmte gaat over in de vloeistof. Op deze wijze koelt de koelvloeistof en start de condensatie. De luchtgekoelde warmte wisselaar completeert de condensatie van de koelvloeistof, overbodige warmte wordt in de omgeving afgevoerd. De koelvloeistof, nu in vloeibare fase, wordt in twee expansie circuits gevoerd. Als resultaat van de druk van het circuit, bereikt de koelvloeistof de laminaat ventielen, die het laten uitzetten. Als resultaat van deze uitzetting, wordt de koelvloeistof koud en is in staat warmte te winnen uit de verdampte vloeistof. Één circuit gaat via de spiraal warmte wisselaar, teneinde de damp, geproduceerd in de kookketel te condenseren, terwijl het andere circuit door de tweede spiraal warmte wisselaar, geplaatst in de condensatie tank, gaat, teneinde de efficiëntie van het vacuüm systeem te waarborgen. De warmte pomp cyclus is compleet door de twee expansie takken van het warmte pomp circuit en de aanzuiging van de koelvloeistof, in de dampzone, door de compressor.

De voordelen van de E serie Vacuumverdampers zijn:
> De superieure distillaatkwaliteit
> Verminderen of het eindigen van nabehandeling
> Vermindering van reinigen en onderhoud
> Hoge thermische efficiency
> Laag energie verbruik