Zoek

Waterzuivering Techniek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen

Vacuumverdamper - RW Serie| Capaciteit 300 - 6000 liter per 24 uur

De RW serie Vacuumverdampers hebben een verwarmingssysteem dat op heet water of stoom wordt gebaseerd en werken onder een vacuüm bij 5 kPa en rond 40°C.

De door de klant geleverde elektriciteit en het leidingwater wordt gebruikt voor het verwarmen van de toevoer en het koelen van het distillaat. De hitte uitwisseling wordt gedaan door een verwarmingsmantel, waar het hete leidingenwater doorstroomt en het te behandelen afvalwater verwarmd.
Binnen de verdampingskamer wordt het afvalwater in beweging gehouden door een schraper. De vorm van de schraper garandeert een goede reiniging van de warmtewisselaar en de wanden.
De outputstromen zijn: een distillaat dat als water en stevig of semi-solid concentraat kan worden gerecycleerd en een inhoud TDS heeft van > 90%.

De RW serie Vacuumverdampers zijn ontworpen om zowel onophoudelijk als per charge te werken, door een pomp te gebruiken om het concentraat te lossen of door het proces tegen te houden en de Verdampingskamer te legen.

De RW serie Vacuumverdampers variëren van 3000 tot 6000 liter per dag. Door een facultatieve middenwarmtewisselaar te gebruiken, kan de RW reeks stoom als hittebron gebruiken. Het verdampingsproces wordt gecontroleerd door een PLC die het automatisch vullen van het te behandelen afvalwateren en het lossen van het distillaat en het concentraat controleert. Slechts een minimum van supervisie door de exploitant is vereist.

De RW serie vacuumverdampers zijn bijzonder geschikt wanneer:
> Het afvalwater een hoge inhoud van opgeloste substanties heeft
> Het afvalwater is reeds vooraf geconcentreerd
> Het distillaat moet van de hoogste kwaliteit zijn
> Het concentraat moet worden gerecycleerd